Tipuri de aspiratoare

Aspiratoare cu filtrare in saci de hartie sau panza
Acestea sunt cele mai vechi de pe piata, avand avantajul de a fi ieftine, de dimensiuni mici, silentioase, cu un consum mic de energie. Dejavantajul consta in absorbtia limitata a prafului, durata de functionare redusa (trebuie oprit periodic din lucru) si incapacitatea de a absorbi microorganismele din aer.
 
Aspiratoare cu filtrare in apa
Filtrarea aerului se face in proportie de 85 %, apa pe post de filtru retinand atat particulele de praf, cat si microbii din aerul aspirat. Din punctul de vedere al aerului lasat in urma dupa aspirare, acestea sunt superioare aspiratoarelor clasice, cu filtre de hartie. In apa de filtrare se pot adauga odorizanti sau substante antibacteriene, iar recipientul pentru apa trebuie spalat bine dupa aspirare. Sunt aparate voluminoase, ocupa mai mult spatiu, iar pretul lor este mai ridicat fata de celelalte.
 
Asa cum am spus, functiile unui aspirator nu se mai limiteaza doar la eliminarea prafului din incapere. Noile generatii de aspiratoare spala perfect covoarele, unele dintre ele fiind dotate si cu functia de suflanta, astfel incat dupa spalare le si usuca. La fel de bine, prin suflarea aerului, un aspirator va va ajuta sa scapati de frunzele uscate si de praful de pe terasa. Unele modele aspira in acelasi timp si praful, si lichidele. Accesoriile au fost si ele adaptate in functie de operatiunile aparatelor: perii pentru covoare, tesaturi, piele, mobila, colturi, tastatura, dotate cu tije reglabile pentru manuirea lor cu usurinta.

Comentarii